MENCARI REZEKI

Al baqarah : 255

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)
Terima kasih YA ALLAH kerana memberikan rezeki-rezeki ini kepada aku... semogamu YA ALLAH, permudahkanlah segala pekerjaan aku, berkatilah segala usaha aku dan lindungilah mereka-mereka ini yang telah meletakkan kepercayaan mereka ini terhadap aku. Kepada rakan-rakan yang memberi sokongan terhadap aku diharap kalian juga turut sukses3x dalam bidang ini semoga kita semua menjadi yang terbaik dalam segala jenis bidang....amin ...amin ...amin..."

At The Heart Of The Image

Ahad, 28 Februari 2010

AQUARIA







Wekekekek kok!!! Gambar kali ini adalah bertemakan kehidupan di dalam air..lokasi nyer bertempat di KLCC pada hari jumaat lepas abes je sembahyang jumaat aku terus cergas pergi ke lokasi tersebut...kali nie punya jalan2 aku g sorang2 jer huhuhu terasa diri seperti orang yang sangat2 dewasa...huhuhu..penat campur pening jawapannya aku sakit kaki dah badan pada keesokan pagin yer...sesiapa yg berminat nk msuk aquaria hanya perlu membawa wang sebanyak rm 28 (tunjuk mykad), kalau nk bayar rm 25 pun boleh tp kene bawak lah student card...dengan berbekalkan keazaman yang kuat dengan memikirkan peluh keringat yang sudah membasahi baju ku (padahal hujan sebelum nk masuk klcc) ngan kasut basah lagi....tetapi aku berjaya membawa pulang beberapa keping gambar ajewww..gambar x cantik sebab aku punyer ISO camera x besh..gambar bintik2 bosannyerrrr (mcm tuuutttt) tapi bolelah aku edit tok buat assgmnt aku nanti...first time aku g jalan2 sorang2 neh hebatkan aku hehehe...kat dalam aquaria tu semua jenis umat ada, menyusahkan aku jer nak amek gambar huh!!tp aku buat kerassssssssss jer amek gambar pedulik ape aku...jalan punya jalan punya jalan tetibe jer dah habes terowong aquaria tuh..tiottt jer aku bayar 28 ringgit meleysia tp kjap jer aku ape lagi patah balik (undo) huhuhu..buat muka x malu jer pergi dari start masuk tu pastu jalan2 lagi wakakaka...jadi korang tgk lah gambar2 neh..aku nk upload laghi tp masa x mengizinkan sebab aku kene edit tok preview aku huhuhu leteyyy....

Rabu, 24 Februari 2010

SELEBRITI (AKUKT)
















Kredit kepada Amirul Aqwa kerana sempat menshooting gambar photogroup dan selebriti2 yang hadir..huhuhu aku kat dalam rumah....ada lagi gambar selebriti tp nanti2 lah load dah pening dah neh ngantuk + penat = mabuk

AKUKT SIRI2












Selamat mlm..entri kali ini pule berkenaan dengan Anak Kurang Upaya Kritikal Terlantar (AKUKT) Siri 2 hehehe sebab tu hari dah pernah datang sekali...kali nie punye shooting kitorang pergi berenam maknanya cukuplah anggota kumpulan P.E neh ..wakaka..PE(perfecteye) BEST...kitorang bertolak dalam pukul 1 cenggitu...cadangnya pukul 12 tapi biasa lah...sebab pagi tue Safrizal Photography, Aqwa PE dgn Faisal terpaksa menghadiri kuiz ke interview di annexe gallery..Sebab tu lah lambat bukan sebab aku bangun lambat hehehe..okay berbalik pada AKUKT ini, kitorang sampai dalam pukul 2 lebih aku igt kan dah lama sebab Abe cakap pukul 2 event tue start..sampai sana jer x de crew2 tv3 pun yang dah sampai..jadi kitorang pun masuk lah dulu berjumpa dengan Kak Sara dan tuan punya rumah x igt aku sape namanye..Abe igt lah kot kan...dalam pukul 3 baru lah event tu bermula sebab aku dah nampak personaliti2 tv3 sudah sampai di hadapan rumah PSIAKU AZWAR neh..aku x shoot pun time dorang datang sebab aku standbye belah dalam jer...yang lain ada lah kat luar tuee...aku x igt lah sape yang datang yang aku igt namanya,Maria T.Sabri, Nurul Syuhada, Azizah Arifin, adelah lagi x igt nama dorang tapi yg penting sumenye perempuan cun seh hihihi...
okay ape yg aku tau tentang AKUKT ini mereka mudah mendapat demam dan sering mendapat sawan sehingga ada kes yg mengakibatkan kaki, bahu, lutut, peha, dan mana2 bahagian badan tercabut. Mereka ini juga sering keluar masuk wad dan unit2 kecemasan, sering menghadapi masalah pernafasan kerana air liurnya tidak dapat ditelan dan dikawal dengan betul..mereka2 ini juga mempunyai kebarangkalian jangka hayat hidup tidak lama kerana penyakitnya....huhuhu cedihnya dorang...
ok dah lah malas nak cite panjang tengok je lah gambar2 neh..sume nye direct shot okay bukan bounce shot wakakaka....

Isnin, 22 Februari 2010

ZOO NEGARA












entry untuk kali ini adalah berkenaan dengan binatang...imej2 yang aku shoot ini adalah segala jenis binatang yang berada di dalam zoo negara...huhuhu memang x sempat nk shoot sume binatang dalam neh kalau satu hari kita kene spend time tok dapatkan moment yang menarik..pergi ke zoo negara ini bukan saja2 sebenarnya ianya adalah salah satu assigment aku untuk mendapatkan gambar binatang-binatang. bagi sesiapa yang melihat entry aku yg sebelum ini (gambar binatang melintas jalan raya) di sini lah aku shoot binatang2 tersebut..penatnya macam nak mampus dengan panasnya..dengan makanan dan minuman nyer yang mahal nasib baik aku de bawa duet lebih..tens kepada kawan2 yang follow aku untuk shoot gambar di zoo negara..gambar2 ini aku x edit sangat hehehe malas lah aku nehhhh..wakakaka

Sabtu, 20 Februari 2010

PREVIEW(GLOBAL WARMING)





hye kali neh punye entry adalah berkenaan saya punya work advertising(global warming) sangat menyedihkan x tau nk cakap ape ..mesej yang nak disampaikan still tidak jelas dan samar2..(camne aku nak buat ea) aduyaii..pg tadi jumpa supervisor beliau mengutarakan supaya memperbaiki lagi editing aku..huhuhu..camne lah agaknyer...dan beliau sempat menyuruh aku membaca serba sedikit tentang virtual reality photography(apakah itu kokk) aduyai pening aku dibuatnyer....nasib baik besok aku xde preview selamat aku..aku x siap lagi satu work tok di previewkan ..kah3x naseb menyelebahi aku preview ditunda pada next week..huhuhu takutnya aku next week nk face dengan pengkritik2..mudah2an tidak disuruh reshoot kalau perbaiki editing balik ok lah kan...huhuhuu




Terdapat ralat dalam alat ini

Followers

my playlist


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com