MENCARI REZEKI

Al baqarah : 255

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)
Terima kasih YA ALLAH kerana memberikan rezeki-rezeki ini kepada aku... semogamu YA ALLAH, permudahkanlah segala pekerjaan aku, berkatilah segala usaha aku dan lindungilah mereka-mereka ini yang telah meletakkan kepercayaan mereka ini terhadap aku. Kepada rakan-rakan yang memberi sokongan terhadap aku diharap kalian juga turut sukses3x dalam bidang ini semoga kita semua menjadi yang terbaik dalam segala jenis bidang....amin ...amin ...amin..."

At The Heart Of The Image

Selasa, 15 Disember 2009

PAKCIK KU MENGORBANKAN


Selasa, 8 Disember 2009

WEDDING SEDARA KU SHAHIRAH











Ahad, 1 November 2009

Air Terjun





Hehehe...lama dah aku tak upload gambar bersempena dengan cuti kebosananan sabtu ahad neh aku edit lah gambar waterfall yang sebelum neh x pernah lagi aku publish kan di internet....gambar2 neh dah lama dah aku perap dah sampai boleh jadi pekasam kot dari aku diploma lagi kot...huhuhu pemalas gile aku neh x upload2...okaylah korang tonton saja lah...xcantik mane pun kann

Rabu, 16 September 2009

Kenangan Di Zaman Kekanak Dahulu Kala




hahaha kali ni aku paparkan pula gambar-gambar yang telahpun dijadikan tugasan wajib semester lepas oleh semua pelajar-pelajar foto part4. Gambar ini adalah dari penjanaan idea Nurul Syazana dan juga Nur Ain Shafinas aku cuma ikut dan shoot untuk suka2 sahaja hehehe. Sangat penat melayan kerenah budak2 nie tapi dorang sabgat sporting habis bila di depan kamera..aku shoot x banyak sebab ini assigment dorang aku cuma curi2 amek jer gambar neh hehehehe okay...

Jumaat, 11 September 2009

Belon Udara Panas PUTRAJAYA





huhuhu... aku sedang bosan pada pagi ini iaitu bersamaan dengan 22 ramadhan..oleh yg demikian aku telah memuat turun gambar lama-lama yg x pernah lagi aku mempublishkannya...dengan editing yg x seberapa dan merosakkan gmbr ini aku belasah jugak letak dlm blog ini sebab tgh bosan huhuhu......

Isnin, 7 September 2009

Eye On Malaysia



Di sebelah petang sabtu tersebut aku berbuka puasa di atas jambatan bertentangan dengan EOM...huhuhu aku berbuka puasa sambil ditemani oleh apek2 mane yg sebuk gak nak amek gambar EOM nehh...siot jer menggangu konsentrasi...sebelum itu apa yg penting??? hahaha bukan kerjasama...yg penting adalah juadah berbuka puasa aku..aku sempat membelinyer di bazar Pantai Klebang... sementara tunggu matahari tergelincir aku meletakkan segala alat2 untuk menangkap gambar EOM neh....hehehe gambar nyer x banyak pun yg banyak nye makan jerr....dah makan jadi gelap pulak aduyaii ade 2, 3 keping je yg sempat aku tembak...

Masjid Selat Melaka dan Kincir







Hari sabtu lepas aku telah pergi ke Melaka untuk menghilangkan kebosanan aku di rumah...aku pergi dengan tajaan motor skuter nouvo S yang dikuasakan oleh YAMAHA..dan juga diwangikan oleh onedrop perfume bernombor1 aku x igt ap namenyer di sponsor oleh kasut Converse bundle nilai3, ditajamkan lagi sistem penglihatanku dengan bantuan cermin mata LEVIS dan di selesakan penampilan ku dengan baju kotak-kotak padini dan seluar jeans levis cap ayam hahaha ..aku bertolak dari port dickson pada pukul 12 tgh hari..sampai ke destinasi pertama iaitu di Pulau Melaka (Masjid Selat Melaka) kira-kira pukul 3 petang aku sebenarnya dah sampai awal pusing2 bandar hilir dulu tgk ragam orang melaka..tiba2 suasana seakan-akan mendung...tetapi aku sental gak shoot untuk tidak menjadikan ianya perbuatan yang sia-sia penat dol dekat dua jam atas motor...huahuahua..mendung kejap panas kejap..keadaan seperti bermain2 dengan aku kurang hasam betull.....akhirnya dapat lah beberapa shot yang aku inginkan walaupun ada yg x dpt huhuhuhu...

Jumaat, 28 Ogos 2009

JAMBATAN PUTRAJAYA

portraiture

bot nelayan

masjid terapung terengganu



Khamis, 13 Ogos 2009

WEDDING









WEDDING














































Terdapat ralat dalam alat ini

Followers

my playlist


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com