MENCARI REZEKI

Al baqarah : 255

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)
Terima kasih YA ALLAH kerana memberikan rezeki-rezeki ini kepada aku... semogamu YA ALLAH, permudahkanlah segala pekerjaan aku, berkatilah segala usaha aku dan lindungilah mereka-mereka ini yang telah meletakkan kepercayaan mereka ini terhadap aku. Kepada rakan-rakan yang memberi sokongan terhadap aku diharap kalian juga turut sukses3x dalam bidang ini semoga kita semua menjadi yang terbaik dalam segala jenis bidang....amin ...amin ...amin..."

At The Heart Of The Image

Rabu, 12 Januari 2011

FENOMENA DEMAM FOTOGRAFI DI KALANGAN MAHASISWA


Semua orang mempunyai hobi apatah lagi hobi itu boleh menambahkan lagi pendapatan sampingan seperti contoh Bisnes Online, Jual tudung Online, jual macam2 lagi lah heeeee. Tetapi pada masa kini hobi yang cukup di minati ialah PHOTOGRAPHY dan cara sebutnya sepertimana lecturer saya ajar PHE-TO-GRAPHY. Hah begitula cara sebutannya wink2x. Hobi dalam bidang fotografi ini sangat diminati ramai bagi kalangan mahasiswa dan juga mahasiswi mahupun orang tua kan katanya .
Ada juga yang mengatakan hobi ini adalah hobi yang memerlukan kewangan yang mantap dan juga tidak mudah untuk dipelajari oleh mahasiswa kerana hendak memerlukan kamera sahaja sudah menggunakan ringgit malaysia ribu-ribuan, namun ternyata mahasiswa sanggup menggadaikan nyawa untuk memilikinya hehehehe. Pada masa kini juga terdapat banyak kelab, persatuan fotografi dan penggiat2 yang aktif dalam bidang fotografi.
Boleh dikatakan hobi ini juga dapat sudah menjadi life style tersendiri bagi kalangan mahasiswa. Ada juga mahasiswa yang menjadikan hobinya ini sebagai sumber pendapatan sampingan mereka yang cukup lumayan. Ibarat “sambil menyelam minum air dan boleh juga alang-alang menyeluk pekasam biar sampai dekat tempat kene BCG hehehe”.
Namun apakah yang akan terjadi sekiranya mahasiswa-mahasiswa yang terlalu obses dengan hobinya ini sehinggakan mengabaikan tanggungjawab mereka sebagai pelajar. Adakah hobi ini yang dipersalahkan dan apa yang harus mahasiswa lakukan?jadi tepuk dada tanya la selera apa yer???wink2 x :P

Fotografi itu karya seni, jika ini dipelajari dengan baik dan mempraktikkannya sudah tentu ianyan akan mampu menjadikan salah satu pekerjaan yang sangat menguntungkan, kiranya boleh jadi bisnes men, tetapi mesti lah disandarkan dengan daya usaha yang kuat yer... ingat yer untuk menjadi insan yang cemerlang datang dari akal hati yang tenang dan jiwa yang mantoppp!!!!! Selamat beramal semua

0 ulasan:

Followers

my playlist


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com